Smoothie

De donkere bramen smoothie

De herfst laat zien dat het leven ook zijn donkere kanten heeft. Bijvoorbeeld  als we pijn en tegenslagen  ervaren. De Op het eerste gezicht lijkt deze smoothie van donkere bramen  heel somber. Maar zoals ook in het leven kan er in elke donkere kant een cadeautje schuilen. Laat het los, accepteer het, want er wacht iets zoets op je.  De bramen en bosbessen zijn tjokvol met antioxidanten en flavonoïden. Deze zijn bekend om hun beschermende invloeden op de bloedvaten en het bindweefsel en hun ontstekingsremmende effecten. Ze bevatten veel vitamine A,C,E en verschillende vitamines B. Deze donkere, maar overheerlijke smoothie is een feest voor lichaam en geest.

Recept: 2 kopjes( verse )sinaasappelsap, twee handen vol bramen, 1 hand vol bosbessen. Halve avocado , een kwart Ananas, beetje munt. Optioneel   een beetje honing of stevia (iets zoeter).

handen

Deze mudra stimuleert de basis Chakra, de energiekanalen in je benen, en de kleine chakra’s in het midden van de voeten. Deze mudra heet ook wel de Levens-mudra. Het verhoogt het energieniveau, vermindert vermoeidheid en verbetert je gezichtsvermogen. Het geeft je vastberadenheid en zelfvertrouwen. Verder wordt de mudra vaak gebruikt in combinatie met behandelingen voor oogziekten.

Strek je wijs-en middelvinger, plaats je duim tegen je ringvinger en je pinkvinger, zodat deze een cirkel vormen. Haal diep, langzaam en normaal adem. Concentreer je op je basischakra en de zolen van je beide voeten. Doe de mudra 5  tot 30 minuten.